alapitvany_logo

Sok-sok mosolyt csalni az emberek arcára,  ezzel a mi lelkünk is csak egyre jobban gazdagodik.

A Kutyás Terápia céljára alapított Alapítványt a cégbíróság (Pk.60.156/2011, Megyei Nyt.sz.:230 ) jegyezte be KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNY néven. Közhasznú alapítványunk célja, a segítő kutyák szerepének ismeretét minél szélesebb körben erjeszteni, az állatasszisztált terápiás lehetőséget minél több gyermek fejlesztéséhez elérhetővé tenni, a pszichésen vagy fizikailag hátrányos helyzetű emberek állapotának, életminőségét javítani a segítő kutyák szerepének felhasználásával.

Pszichológusok, etológusok megfigyelték és tanulmányozták, hogy a kutya és más házi állatok hozzásegíthetik az embereket életminőségük javításához, egészségük helyreállításához.

2011 óta a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány vizsgázott kutya-felvezető párosai rendszeresen tartanak pedagógusokkal együttműködve fejlesztő órákat Speciális Iskolákban, segítjük kisiskolások tanulását, egészséges és beteg gyerekeknek tartunk kutyás foglalkozásokat, kórházi betegek gyógyulását segítjük, idősek napjait tesszük vidámabbá.

2017 óta személyi segítő és mozgássérültet segítő kutyák képzését és klienseknek átadását is megkezdtük.

Csapatmunkában dolgozunk annak érdekében, hogy magas színvonalúan kiképzett segítő kutyákkal új lehetőségeket teremtsünk az általuk támogatott személyek számára.

 

reka_alairas_atlatszo

Nagy-Juharos Réka

agota_alairas_atlatszo

Dr. Lestárné Dr. Juharos Ágota

kuratórium elnöke

           kuratórium titkára