cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

04.04.2023. Halasmédia – Children love Boris, the therapy dog

Mosolygós gyermekarcokat látni a Gólyafészek Óvodában akkor, amikor Borisz, gazdájával, Ormándi Erzsébettel bemegy a csoportszobába. A terápiás kutyust imádják az ovisok, sokat játszanak vele. Az intézmény szívesen alkalmazza ezt a módszert, mert nyitottabbá, befogadóbbá teszi a gyerkőcöket. Borisz pedig szemmel láthatóan élvezi az apró emberkék társaságát.

Boriszt imádják a gyermekek. Az ötéves terápiás kutya gyakori vendég a Gólyafészek Óvodában.  Minden alkalommal várják a derék négylábút az ovisok, játszhatnak vele, megsimogathatják, tanulhatnak tőle. Nem véletlen, hogy az intézmény ezt a módszert is alkalmazza. Ormándi Erzsébet, a kutyus gazdája tökéletes érzékkel irányítja a foglalkozást Vasné Horváth Olga, az óvoda vezetőjével együtt.  A tapasztalat az, hogy Borisz egy távolságtartó, félénk kisfiút is képes nyitottabbá tenni.

– A tavalyi évben volt egy kisfiú az óvodánkban, aki szeptemberben, a foglalkozásokat még úgy indította, hogy amikor körbeültek a gyermekek, ő a kutyától és a társaitól is másfél méterre foglalt helyet. Májusra viszont eljutottunk odáig, hogy beült a körbe, a köszönőkör alkalmával ő is megsimogatta Boriszt, hozzáért, megszeretgette. Ez egy nagyon látványos fejlődés volt, láttuk, miként tud közel kerülni egy kisgyermek egy kutyához úgy, hogy korábban tartott tőle- idézte fel a történteket Vasné Horváth Olga. További részletek, mozgóképes összefoglaló a 19 órakor kezdődő híradóban.