Segítő kutya képzés

Szeretne saját segítő kutyát a mindennapokra?

..mert Ön vagy a gyermeke, hozzátartozója, ismerőse mozgássérült, nagyot halló, autista vagy egyéb egészségügyi problémával él, és úgy érzi, hogy egy Mozgássérültet segítő vagy Halló kutya vagy Autistát segítő vagy Személyi segítő kutya tudna önálóbb, aktívabb, boldogabb életet biztosítani számára, keressen bennünket!
Ha nincsen kutyája, kiválasztjuk az Alapítványunk képzés alatt álló kutyái közül az Önnek legmegfelelőbbet. Ezután együtt megtanuljuk, hogyan tudnak együtt élni és segíteni egymást.
Ha van saját kutyája és belőle szeretne segítő kutyát, akkor megismerkedünk és a kutya alkalmassága esetén együtt megtanuljuk hogyan lehet még szorosabb a kapcsolatuk és megtanítjuk a kutyát a segítő kutyák feladataira.
Ehhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:
kutyavalegymosolyert@gmail.com

A kutya és a gazda képzése az Alapítvány kutyaiskoláiban és/vagy egyéni képzés formájában lehetséges segítő kutya kiképzőink vezetésével.

Bambi, a mozgássérültet és hallássérültet segítőkutya – Youtube-on felirattal is nézhető

Mi történik az e-mailen történt megkeresés után? 

Küldünk e-mailen egy jelentkezési lapot, melyet kitöltve kérünk visszaküldeni. A kitöltött jelentkezési űrlap tartalma alapján a vezető kiképzőink 15 napon belül elbírálják a jelentkezést.

A kijelölt -területileg legközelebb lakó – kiképző az elbírálást követően 30 napon belül felveszi a kapcsolatot a jelentkezővel.

A Jelentkező és a kiképző személyesen vagy on-line formában találkoznak, ahol részletesen tájékoztatjuk a Jelentkezőt a segítő kutyához jutás lehetőségeiről.

Kölcsönös egyetértés esetén megegyezés születik a kutya beszerzésének módjáról, kiképzés menetéről, a találkozások számáról és helyszínéről, a kutya kiképzéséhez szükséges anyagi fedezet megteremtéséről és minden egyéb teendőről, ami a közös segítő együttműködést és a kutya jólétét is szolgálja a jövőben.

Mozgássérültet segítő, Halló kutya, Autistát segítő vagy Személyi segítő kutya esetén a személyre szabott kutya kiválasztása és képzése, átadása majd a nemzetközi standardokra felkészítése és a zárótréning lebonyolítása után sem hagyjuk magára a segítő kutya tulajdonost. A kutya munkáját egész életén át figyelemmel kísérjük, segítünk, ha szükséges.

A  Jelentkező nem kötelezhető arra, hogy az ügyfél kifejezett és önkéntes hozzájárulása nélkül részt vegyen a segítő kutyák kiképzését támogató adománygyűjtő tevékenységekben.

Minden személyt méltósággal kezelünk, függetlenül a faji, nemi, vallási, kulturális vagy képességbeli különbségtől.  Keressük a lehetőségeket, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb négylábú társhoz juthasson.

A Jelentkezés elbírálásának szempontjai: 

  • fizikai képesség a kutya irányításához
  • valódi segítség a kutyától
  • a segítség elfogadásának képessége
  • képesség a kutyával való kommunikációra
  • képesség  megtanulni a kutya  irányítását
  • kutyáról való gondoskodás képessége, lehetősége.
  • rászorultság mértéke
  • várható életminőség javulásának mértéke
Süti, a segítőkutya – Feliratos