cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

04.05.2022. BékésMátrix – Csipke at Reményhír School

A Reményhír Intézmény foglalkozássorozatot tervez a következő tanévtől, melynek egyik főszereplője Csipke, a terápiás kutya. Az érzékenyítő foglalkozások nagy hatással voltak a gyerekekre.

A Reményhír Intézmény 1.b osztályába két alkalommal is ellátogatott a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány egyik szakembere Tarr Erzsébet, Babus néni és segítőtársa egy golden retriever kutya, Csipke.

A kutyus azonnal körbeszimatolt mindenkit, a gyerekek pedig rögtön meg is simogathatták őt! Az első találkozás egy érzékenyítő foglalkozás volt. A foglalkozás elején megtudhatták az elsősök, hogy hogyan is alkot a terápiás kutya és felvezetője egy párost. Beszélgettek a kutyatartás szépségeiről és a szabályairól. Ezt követően a segítőkutyák mindennapjairól, munkájáról. Végül megismerték a kutyához tartozó felszerelést is. Egy rövid bemutatón számot kaphattak arról, hogy milyen okos és mennyi mindent tudott már megtanulni Csipke. Ezután következett a foglalkozás, ahol minden feladatot örömmel teljesítettek a gyerekek is. Énekeltek is, számoltak is egy kicsit, sőt jutalomfalatot is adtak Csipkének. Mindenkinek sikerült megbarátkozni és megszeretgetni a kutyust. A gyerekeknek a foglalkozás egy élmény nyújtott és garantált volt a MOSOLY az arcokon!

Gyorsan eltelt az erre szánt idő, terveink szerint szeptembertől havonta legalább két alkalommal tudnak találkozni tanulóink Csipkével és gazdájával Babus nénivel!