cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

2015.04.16. Sakkpalota Fügével BAON- Petőfi Népe

Sakkpalota-óra terápiás kutyával

2015. április 16. 06:01 , Legutóbb frissítve: 2015. április 16. 07:21 Sebestyén Hajnalka

Két fantasztikus oktatási módszert ötvöztek a kecskeméti Magyar Ilona Általános Iskolában. Az 1.b osztály tanulói egyedülálló kezdeményezés élvezői, hiszen részesei a Sakkpalota programnak és a motivációt egy terápiás  kutya, Füge garantálja.

sakkpalota fugevel
Az iskolában már nagy múltja és sikere van a terápiás kutyával való oktatásnak. A 1/b tanítói azonban úgy gondolták ezt tovább lehetne fokozni, ekkor jött a Sakkpalota ötlete. A Sakkpalota programot egy volt diák hozta el az iskolába. Lenkei-Karádi Klára ma már pszichológus, Polgár Judit Sakkpalota csapatának tananyagfejlesztője. Klári szeretettel és a rá jellemző vidámsággal vezette be a gyerekeket a Sakkpalota Programba. Az első időszakban ő tartotta az órákat, majd a két tanító néni, Füleki Anita és Szénási Mata Ágnes is elvégezte a Sakkpalota Képességfejlesztő Program képzést, így most már szakértőként ők vezetik az órákat, melyben egyesítették a két módszert.

Így a gyerekek a Sakkpalotás órákon élesíthetik eszüket, okosodhatnak, a jó válaszokért pedig Fügétől a terápiás kutyától kérhetnek trükköket. A sakkozás szabályainak is nagy a jelentősége, hiszen a gyerekek ennek alapján oldják meg a feladatokat.

 

Leave A Comment