cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

03. 02. 2023. Szoljon.hu – Zete and Keve enchanted the kindergarten’s children

A Kertvárosi Óvoda már két tanévben elnyerte az Állatbarát óvoda címet.

Különleges programban volt részük a Kertvárosi Óvoda apróságainak a minap. A Kutyával egy mosolyért Alapítvány képviseletében Sáriné Papp Erzsébet és két terápiás kutyusa, Zete és Keve látogatott el az intézménybe, s szereztek fantasztikus pillanatokat a gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt.

– A gyerekek óriási izgalommal várták a kutyákat. Volt olyan gyerkőc, aki először kissé tartott az állatoktól, óvatosan közelített feléjük, de a végére mindenki feloldódott és örömmel vett részt a programokban. Először játékos ismerkedés zajlott, aztán a felelős állattartással kapcsolatos „feladatokban” vettek részt a gyerekek. A kutyákkal közös játékos feladatok célja volt, hogy azok oldják a gátlásokat és a rosszul berögződött, ebekkel kapcsolatos félelmeket. A legfontosabb azonban természetesen az volt, hogy nagyon jó hangulat kerekedett, s a gyerekeknek hatalmas élmény volt ez a nap – számolt be az eseményről Balázsné Fehér Anikó. A tagintézmény-vezető kiemelte: már két tanévben elnyerték az Állatbarát óvoda címet, s ennek „megfelelve” szeretnék a gyerekek és a családok körében népszerűsíteni az állatvédelem- és a felelős állattartás fontosságát.

Úgy gondoljuk, ebbe az elképzelésbe jól beleillett ez a program, ahol a gyerekek a kutyás terápia jótékony hatásaival ismerkedhettünk meg. Szeretnénk ezt az utat tovább járni, már vannak további terveink is, de azokról még később számolunk be. Annyit elárulok, hogy szeretnénk támogatni a Kutyával egy mosolyért Alapítványt is

– tette hozzá Balázsné Fehér Anikó.