cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

27.01.2023. József Katona National Theater News – Dog in the spotlight

JAKABSZÁLLÁSON IS HÓDÍTOTT RENDEZŐASSZISZTENSÜNK KEDVENCE
Január 21-én a Jakabi Kultúrműhely által létrejött játékos színdarabban nem csupán a gyermekek rabolták el a közönség szívét, hanem egy különleges négylábú művésznek is sikerült mosolyt csalnia a nézők arcára.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeinek és minden munkatársának szívügye az állatok jólléte. Legtöbb kollégánk büszke állattartónak nevezheti magát, akárcsak Frigyesi Tünde rendezőasszisztens, akinek kedvence ezúttal nem a színfalak mögött segítette az előadás létrejöttét, hanem aktív résztvevője volt a produkciónak.

Az Óz a nagy varázsló című előadás a Pajtaszínházi program keretein belül született meg, ahol amatőr színházi csoportként megyénkből egyedül a Jakabi Kultúrműhelyt választották ki.

Frigyesi Tünde és kedvence, Pilla aktív tagjai a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványnak, ahol arra vállalkoznak, hogy minél több gyermeknek mosolyt csaljanak az arcára, és arra ösztönözzék az iskolákat, hogy biztosítsanak kutyával asszisztált foglalkozásokat a tanulóknak. Ezért is volt külön öröm számukra az előadásban való részvétel, hiszen mindazt, amit Pilla már megtanult, kamatoztatni tudták egy teljesen új környezetben. Mind az előadásban szereplő gyerekek, mind a közönség kitörő örömmel fogadta Pilla alakítását a színpadon.

Az előadás hatalmas sikerére való tekintettel a Jakabi Kultúrkör ismételten színpadra viheti produkcióját január 28-án a Nemzeti Színház Gobbi Hilda termében. Az előadásban Pilla és a Jakabi Kultúrműhely tanulói mellett Jakabszállás polgármesterének alakítását is megtekinthetik a színpadon.

Bicok Dorina
2023. január 27.