cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

2018. 03. 28. Trend a lelke – Therapy Dog among the János Arany School Students

Vidáman indult a szerda reggel az Arany János Általános Iskola 2. b osztályában: kutyasimogatás és némi játék mellett a játsszva tanulásé volt a főszerep Fügével és Bátorral, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány terápiás ebeivel. Füge rendszeresen, kéthetente felbukkan az osztályban, Bátor jelenléte viszont Bíró Ágotának, az osztály egyik tanulójának köszönhető, aki az alapítvány pályázatán első helyezést ért el dalmatás rajzával.

1

A kecskeméti alapítvány terápiás kutyái sok egészséges és beteg ember számára nyújtanak feledhetetlen perceket, miközben életminőségük javításához, egészségük helyreállításához is hozzájárulnak. Kutyás terápiával támogatják például a Kecskeméti Megyei Kórház Onkológiai Osztály daganatos betegeinek gyógyulását, a Gyermekosztály kis betegeinek kórházi napjait, de segítik az SNI-s, illetve értelmileg akadályozott gyermekek felzárkóztatását is. Az általános iskolákban pedig kutyás élményprogramokkal színesítik a tanórákat, bizony még a matekórába is jól beilleszthető a kutyaterápia!

2

A 6 és fél éves Bátor és a 6 éves Füge noha valamelyest fiatalabbak a kisdiákoknál, valójában nagyon bölcs, fegyelmezett és segítőkész társak. Érettségükről és képzettségükről tanúbizonyságot is tettek a 31 gyerkőc, illetve Bálintné Mészáros Mónika osztályfőnök, Lovrity Sándorné igazgató és Tolnainé Kiss Gabriella igazgatóhelyettes előtt: megmutatták, mi mindenben lehetnek az emberek segítségére négylábú barátaink, például hogyan vásárolnak be mozgássérült gazdájuknak, vagy épp hogyan tesznek rendet a lakásban.

3

Dr. Juharos Ágota és Borsos Andrea, az alapítvány munkatársai számos tudásmorzsával vértezték fel a lelkes hallgatóközönséget a kutyatartással kapcsolatban, továbbá a legfontosabb vezényszavakat is gyakorolhatták Füge és Bátor segítségével.

A gyerekek a végére természetesen Bátort is tiszteletbeli osztálytárssá fogadták, aki a szívélyes gesztust húsvéti meglepetéssel hálálta meg – a mindenkinek járó finomságokat maga osztotta ki kosarából, majd egy hangos vakkantással elköszönt, és farka felvágva távozott az iskolából.

363355341311321