cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

Keol.hu – 22. 12. 2021. The volunteer of the year in Bács-Kiskun county

Ötödik alkalommal hirdették meg a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedésének és fáradozásának elismerésére alapított díj felhívását. Bíznak benne, hogy az elismerés hozzájárul ahhoz, hogy az önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen.

Az esélyteremtési iroda felhívására ezúttal is a megye számos pontjáról, Csikériáról, Kecskemétről, Kiskunhalasról, Lajosmizséről és Újtelekről is érkezett jelölés.

Az elismerésekre magánemberként, intézményként vagy akár közösségként olyan önkéntesek jelöléseit várták, akik kiemelkedő tevékenységükkel segítettek másokon vagy akár egy egész szervezeten.

Az önkéntesek december 5-ei világnapjához kapcsolódó Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díj célja, hogy elismerjék az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozását, valamint hozzájáruljanak ahhoz, hogy az önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen.

A megyei esélyteremtési irodát fenntartó Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke és elnökségi tagjai a jelölések alapján három díj átadásáról döntöttek.

Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese elismerés díjazottjai:

Borsos Andrea – Kecskemét

Jelölő szervezet: Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

Hegedűs Éva – Lajosmizse

Jelölő: Basky András Lajosmizse polgármestere

Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese elismerés díjazottja:

Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Diákkör – Kiskunhalas

Jelölő szervezet: Kiskunhalas Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata