cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

2012.06.29. A Ráday Múzeumban jártunk, kutyajó volt

Montazs Magazin
http://www.montazsmagazin.hu/termeszet
A Ráday Múzeumban jártunk, kutyajó volt
Módosítás: (2012. június 26. kedd, 09:52)

A Múzeumok éjszakájának programfolyamában érdekes színfoltot jelentett a Ráday Múzeumban tartott kutyusbemutató.

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány ebei mutatkoztak be a szélesebb közönségnek. Eddig ugyanis gyermekközösségek élvezhették a terápiás kutyák társaságát, most viszont a kutyusok boldog boldogtalannak mosolyt csaltak az arcára. (Így lett mindenki boldog.)
Hiszen ez is a célja az alapítvány vezetőjének, Dr. Juharos Ágotának, valamint a kurátoroknak és a felvezető trénereknek is. Aki a Ráday Múzeum udvarára látogatott június 23-án, szombaton este, az garantáltan boldognak mondhatta magát.

Először Dr. Juharos Ágota kutyás felvezető tartott előadást arról, hogy mi is az a Kutyás terápia. Beszámolt a tevékenységükről, amibe a megyében elsőként fogtak bele. A lényeg az, hogy a kutyákkal való foglalkozás, játék, simogatás által pozitívabb lehet a gyermekek érzelmi élete, javul a kommunikációjuk, oldódik bennük a stressz, nyitottabbá válnak.

Ugyanez érvényes a felnőtteknek a kutyákkal való kapcsolatára is.

Szorongásos, gátlásos lelkiállapotuk feloldódik a kutyákkal való felelősségteljes foglalkozás, gondozás, simogatás, szeretet-átadás folyamán. Jobban kidomborodnak az empátiás készségei, s ha egyedül él, a társra találás örömét is megízlelheti. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány szeretné Bács-Kiskun megyében megszervezni és kiterjeszteni a kutyás terápiás munkát, szeretnének eljutni az idősekhez és a kórházi betegekhez is. Ennek érdekében örömmel vesznek minden fajta támogatást.

Az előadás után lenyűgöző bemutatót tartottak a kutyás felvezetők és a kutyusok.
Nagyon okosan viselkedett a hat aranyos kutya: Zara, Zizi, Liza, Bobi, Bömbi és Móczy.

Felvezetőik, betanítóik büszkék lehetnek rájuk: Dobrossy-Nagy Betti, De Jonge Norbi, Császár Mona, Farkas Andrea, Juharos Ágota és Lestár Csaba. A végén hatalmas simogatásba torkollott a program, és kellemes beszélgetések is kialakultak az érdeklődők és a kutyás felvezetők között.

Weninger Endréné

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave A Comment