cropped-dogs_for_a_smile_red_outline-01.png
E-media

2012.07.17. Gyógyulást segítő ebek Petőfi Népe

www.baon.hu
Gyógyulást segítő ebek

2012. június 17. Popovics Zsuzsanna

Kecskemét | Beteg gyermekek terápiáját végzi képzett kutyáival egy kecskeméti alapítvány. A Piarista Iskola ötödikesei pénzt gyűjtenek a segítők támogatására.

 

Rendhagyó osztályfőnöki órán találkoztak a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány segítő blökijeivel

és felvezetőikkel a kecskeméti Piarista Iskola nyolcadikos és ötödikes tanulói. Az 5.b osztály diákjai érdeklődve kérdezgették munkájukról Juharos Ágotát, az alapítvány kitalálóját, kuratóriumi titkárát.

– Elmondtam nekik, hogy a Nyíri utcai és Juhar utcai speciális iskolákban segítjük a sérült gyermekek fejlesztését, hogy a kiskőrösi rehabilitációs központban gyógyuló daganatos gyerekeket látogatjuk rendszeresen – meséli Ágota. – Meglepetésemre néhány nappal később hívott az osztályfőnök azzal, hogy a gyerekek teljesen odavannak a terápiás kutyáinkért. Elhatározták: az iskolai családi napon összegyűlt osztálypénzt idén nem kirándulásra fordítják, hanem az alapítványnak ajánlják. Hát lehet ezen nem meghatódni?

Az utolsó tanítási napon ismét meghívták az iskolába az alapítványt. Hat segítő négylábújukat ezúttal Bömbi és Liza képviselte, akik ismét végtelen türelemmel hagyták, hogy mindenki simogassa a szőrüket, vakargassa a nyakukat. Bömbi már vizsgázott terápiás kutya, Liza és gazdája (Császár Mónika, a református gimnázium diákja) együtt járnak képzésekre, hogy bizonyítványuk is legyen tudásukról, hozzáértésükről.

Az 5.b osztály és osztályfőnökük, Tóth Beáta nyújtotta át az összegyűjtött pénzadományt. Juharos Ágota azon beteg gyermekek nevében köszönte meg a nagylelkű felajánlást, akikkel hétről hétre foglalkoznak, elősegítve fejlődésüket, felépülésüket.

Teljesül a piáros kisdiákok álma, hogy a segítő kutyák tudjanak menni a beteg gyermekekhez

Juharos Ágota elmondta, teljesül a piáros kisdiákok álma, hogy a segítő kutyák “tudjanak menni a beteg gyermekekhez”.
A kapott 35 ezer forintból egy éven át utazhatnak Kiskőrösre, valamint a Nyíri utcai speciális iskola egy hallássérült kis növendékét részesítik heti rendszerességgel fejlesztő kutyás terápiában. Az alapítvány jelenleg négy tanuló és két vizsgázott kutyával dolgozik. Bömbi és Móczi a debreceni SANSZ Alapítványnál vizsgáztak. Azért olyan távol, mert megyénkben nemhogy vizsgázóhely, de tavalyig kutyás terápiások sem voltak.

 

Leave A Comment