On line sajtóban

2015.05.28. VÁSÁRHELY24 Diamond nyaralni megy

Az űrlap teteje

2015 május 28. csütörtök 17:42 | Frankó Máté | Forrás: Vásárhely24

Diamond kutya vakációra megy

Véget ért az Új Világ Alapítvány kutyaterápiás programja.

 

Hivatalosan is véget ért a hódmezővásárhelyi Új Világ Alapítvány kutyaterápiás programja.

Az Értéksziget.hu támagotásával életre hívott foglalkozássororzat célja az volt, hogy Diamond, a marcona külsejű, ám annál barátságosabb, bűbájos cane corso kutyus, és gazdija Szokolné Igaz Enikő segítségével fejlesszék a városi iskolákban tanuló, mentálisan sérült gyerekek szociális-, emocionális-, értelmi- és akarati képességeit.

gpic1_1_612

Gulicska Irén, az Új Világ Alapívány kurtatóriumi elnökétől megtudtuk, a terápiás kutyák köztudottan jótékonyan hatnak a gyermekek érzelmi fejlődésére, ugyanakkor a velük való interakciók elősegítik a helyes társas viselkedés elsajátítását, az ehhez szükséges készségek megszerzését is.

Mint mondta, mindezeken túl a kutyusok, stresszhelyzetben, egyfajta érzelmi támaszként is szolgálhatnak a környezetük számára.

Forrás: Új Világ Alapítvány

Úgy véljük, már ez a hat alkalom is tükrözi, fontos szerepe van a terápiás kutyák jelenlétének ezen a területen is – összegezte az elmúlt néhány hét tapasztalatait a közhasznú, nonprofit szervezet elnöke.

Diamond számára az „idei tanév” a mai nappal tehát véget ért. A munka után holnaptól immáron jól megérdemelt nyár pihenését tölti.

kutyaterapia

 

Leave A Comment