Magunkról

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványt 2011-ben alapítottunk azzal a céllal, hogy emberek életminőségét tudjuk javítani a számukra megfelelő segítséget nyújtani képes segítő kutyák képzésével.
2022-ben Alapítványunk az Assistance Dog International (ADI/ADEu)  https://assistancedogsinternational.org/ akkreditált tagja lett, mely jelenleg a segítő kutya képzés legmagasabb szintű elismerése a világon.

Az Alapítvány felelős vezetői és kiképzői rendszeresen találkoznak, hogy eszmét cseréljenek és  lehetőségeket keressenek a segítő kutyák egyre magasabb színvonalú, meghatározott szabványok szerinti egységes kiképzésével, és a velük való szolgáltatásokra vonatkozó  irányelvek és etikai szabályok meghatározásával kapcsolatban a 2016/9- 27/2009. (XII. 3.) SZMM rendeletben foglaltakkal összhangban.

Összefoglaló áttekintés, jövőkép, küldetés és irányítás

Az Alapítvány egy olyan együttműködő csapatot támogat, amely a segítő kutyák képzésének és foglalkoztatásának a legmagasabb szintű művelésére törekszik.

Csapatmunkát végzünk annak érdekében, hogy magas színvonalúan kiképzett segítő kutyák segítségével új lehetőségeket teremtsünk az általuk támogatott személyek számára.

Nonprofit, tagok által irányított és átlátható szervezet vagyunk.  Felelősséget vállalunk azért, hogy megfelelünk tagjaink elvárásainak és igyekszünk túlszárnyalni azokat.

Kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatokban dolgozunk együtt, ahol mindenki elkötelezett a segítő kutyákkal partnerségben élő emberek jobb jövőjének megteremtése mellett.

Elkötelezettek vagyunk az innováció és a folyamatos tanulás iránt, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást, minőséget és etikus gyakorlatot érjük el.

A kutyák egészsége és jóléte figyelembe vételével végezzük tevékenységeinket.  A segítő kutyák fizikai és érzelmi biztonságának biztosítása fontos számunkra.  Elkötelezettek vagyunk olyan kiképzési módszerek, gondozás és bánásmód mellett, amelyek a partnerségen, megbecsülésen és tiszteleten alapulnak.

Minden személyt méltósággal kezelünk, függetlenül a faji, nemi, vallási, kulturális vagy képességbeli különbségektől.  Keressük a lehetőségeket a szociális érzékenységre, valamint a sokszínűség és a befogadás fokozására.

Tevékenységünket Magyarország területén 10 megyében végezzük, ezen kívül tevékenykedik önkéntesünk Szerbiában, Romániában is.

Az Alapítvány céljainak regionális szintű előmozdítását és a programok és szolgáltatások egységes színvonalon való biztosítását minden régióban a kuratórium által megbízott területi vezető kiképzők tevékenysége biztosítja.

reka_alairas_atlatszo

Juharos Réka
kuratórium elnöke

agota_alairas_atlatszo

Dr. Juharos Ágota
kuratórium titkára