Írott sajtóban, On line sajtóban

2018. 01. 23. Kecskeméti Lapok – Rendhagyó óra az állatorvosi rendelőben

Rendhagyó óra az állatorvosi rendelőben

Rendhagyó környezetismeret órán vettek részt a Magyar Ilona Általános Iskola negyedikesei kedden délelőtt. A foglalkozás egy állatorvosi rendelőben zajlott, dr. Szappanos Albert állatorvos és három apró yorki közreműködésével. A gyerekek megismerhették a rendelő működését, valamint a felelős állattartásról is szó esett az órán.

Füge, a Kutyával egy mosolyért alapítvány kis munkatársa egészen nyugodtan tűrte a vizsgálatokat az állatorvosi rendelő aszatlán. Ő már rutinos terápiás kutyusnak számít, és jól ismeri a Magyar Ilona Általános iskola tanulóit is, hiszen több közös foglalkozáson vett már részt a gyerekekkel. Órán szokta segíteni az oktatók munkáját, a diákok pedig természetesen minden alkalommal nagy lelkesedéssel fogadják a yorkit.

A mai rendhagyó órán sok fontos dolgot tanulhattak a diákok, és nem csak azt láthatták hogyan zajlik egy kutya vizsgálata, hanem azt is megnézték, ahogy Miri megkapja a kötelező veszettség elleni oltását.

A gyerekek többek között megnézhették, hogyan kell infúzióra kötni egy kisállatot, ha az beteg, hogyan regisztrálják a kutyákat az internetes adatbázisban, és azt is megtanulták, miért kell kezet mosni, miután megsimogattak egy kis kedvencet.rendhagyooraallatorvos