On line sajtóban

2015.05.12. Medve méretű kutya segít a gyerekeknek – Vásárhely 24

2015 május 12. kedd 13:37 | Szombat Mihály | Forrás: Vásárhely24

Medve méretű kutya segít a gyerekeken

A vásárhelyi „ÚJ VILÁG” Alapítvány pályázatot nyert „Terápiás kutya alkalmazásának jótékony hatása a mentálisan sérült gyerekeknél „címmel.

Medve méretű kutya segít a gyerekeken

1

A gyerekek mentális állapotától függően 6-8 fős csoportokban tartott 45 perces foglalkozásban. A  terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére és úgy tűnik, hogy a kutyával való interakciók elősegítik a helyes társas viselkedés elsajátítását, s így javítják a gyermek közösségbe való beilleszkedésének készségét. A Kozmutza Flóra Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon adott helyet e foglalkozás sorozat lebonyolítására.

Ma a gyerekek ismerkedtek Diamond cane corso kutyussal. Szokolné Igaz Enikő a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntesének vezetésével karikáztak, pacsiztak, e nagy „medvével”. Holnap már más játékokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. A kutyával való feladatmegoldás oldja kis tanulókat. Diamond nyugodtsága, jelenléte megnyugtatja, motiválja az apróságokat. E program támogatója a www.erteksziget.hu.

Köszönjük a támogatást és a lehetőséget  Szabó Zoltán József ügyvezetőnek és Megyesi Istvánné igazgatónőnek.

2

Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon

Irene Gook

Leave A Comment