On line sajtóban

2017.12.05. Trendalelke.hu- Taroltak a terápiás kutyák

Taroltak a kecskeméti terápiás kutyák az Ön választ, Mi segítünk pályázaton

Szokatlan látogatók jártak tegnap délután a kecskeméti nagy Tescoban. Luna, Füge, Süti, Miso, Zete, Marci és Gizmo nem karácsonyi beszerző körútra érkezett a bevásárlóközpontba, hanem pont ellenkezőleg, ők kaptak ajándékot a Tescotól, egészen pontosan 400 000 forintot. A két kecskeméti és a félegyházi áruház vásárlóinak szívébe igencsak belopták magukat a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány négylábúi, hiszen több mint 66 000 szavazatot gyűjtöttek be az áruházlánc által immár harmadszor meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programban.

km1

Az „Ön választ, mi segítünk” programban a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket.  A vásárlók 2017 októberében olyan pályázatokra szavazhattak a vásárláskor kapott zsetonokkal a kecskeméti és a kiskunfélegyházi üzletekben, amelyek a lakóhelyükön és annak környékén valósulnak meg. A 49-es körzetben, melyhez a kecskeméti és a félegyházi áruház is tartozik, az alábbi 3 szervezetre lehetett szavazni:

  • Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – kültéri közösségi tér fejlesztése
  • Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány
  • Amatőr Királyi Szakács Klub – Életem az ételem

A terápiás ebek által begyűjtött szavazatszám országos szinten is kiemelkedő, a nyertes szervezetek közül a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány gyűjtötte a 3. legtöbb szavazatot az áruházlánc vásárlóitól országos szinten. A támogatást szimbolizáló 400 ezer forintos csekket december 2-án vette át izgatott farkcsóválás közepette a népes kutyasereg. Hálájuk jeléül mutatványokkal jutalmazták a jelen lévő gyerekeket.
 Számunkra az anyagi támogatásnál is nagyobb elismerés, hogy az emberek elismerik a munkánkat. Megnyugtató, hogy az emberekben még él a segíteni akarás a fogyatékossággal élő vagy beteg embertársaik iránt, ez ad erőt és kitartást a sok nehézség ellenére is, hogy folytassuk megkezdett küldetésünket, amihez ez a támogatás is nagy segítséget jelent – mesélte Dr. Juharos Ágota,  A Kutyával Egy  Mosolyért Alapítvány titkára.
Az alapítvány az elnyert összegből a kecskeméti autista és egyéb fogyatékossággal élő gyermekek csoportos és egyéni állatasszisztált fejlesztő óráin való részvételét,  a Megyei Kórház onkológiai és gyermekosztályán a kutyás látogatások folytatását, valamint általános iskolásoknak és családoknak kutyás élmény programok keretében a felelős állattartásról tudnivalók terjesztését finanszírozza. A kiskunfélegyházi szavazókról sem feledkeztek meg az Alapítvány vezetői: a nyereményből egy kiskunfélegyházi gyermek fejlesztését is felvállalták, akinek gyógyulásához a kezelő orvosa a kutyás terápiás foglalkozásokat tartja elengedhetetlenül fontosnak.
Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány