Írott sajtóban, On line sajtóban

2021. 10. 08. BAON.hu – Füge, a terápiás kutyus járt a Széchenyivárosi könyvtárban

Füge kutya, Kasza Katalin terápiás Labrador kutyája vendégeskedett pénteken a kecskeméti Széchenyivárosi Fiókkönyvtárban.

Az Országos Könyvtári Napok keretében megtartott programon a Szent Imrés diákok és a Nyíri úti iskolások vettek részt. Nagy sikerrel zajlik az Országos Könyvtári Napok Kecskeméten, a Katona József megyei könyvtárban és fiókkönyvtáraiban. A hétvégén még számos program fogadja a könyvbarátokat a megyei könyvtárban.

Pénteken a Széchenyivárosi Fiókkönyvtárban három előadásból is választhattak az érdeklődők. A harmadik a gyerekeket szólította meg. Kasza Katalin, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese Füge terápiás kutyájával izgalmas és látványos előadást tartott, bemutatókkal színesítve.

Katalint elkísérték a Nyíri úti iskolások, akik már jól ismerik Fügét, hiszen gazdájával már hosszú évek óta járnak a tanóráikra. A könyvtári programon részt vettek még a Szent Imre iskola 4/a osztályosai is, akik érdeklődve hallgatták, mi mindent tudnak a terápiás kutyák.

Az előadást ügyességi bemutatók is színesítették, melyen a könyvtárban éppen látogató kisebb gyerekek is bekapcsolódtak.