Támogatás – 1%

Név: Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány
Cím: 6000 Kecskemét, Petur bán u 2/a
Adószám: 18279166-1-03
Számlaszám: 11732002-20401135  (OTP BANK)
IBAN: HU72 1173 2002 2040 1135 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
Megyei Nyt. szám: 230; Pk.60.156/2011

Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáről

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzék az összevont adóalap utáni a kedvezmények levonása után fennmaradó befizetett adójának 1%-ról, az Ön által megjelölt társadalmi szervezet, alapítvány vagy a törvényben megjelölt nemzeti közintézmény javára.
A segítő kutya képzés céljára alapított Alapítványt a cégbíróság (Pk.60.156/2011, Megyei Nyt.sz.:230 ) jegyezte be KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNY néven.
Közhasznú alapítványunk célja, hogy a befizetett adó 1%-át, valamint az adományként az alapítvány javára befizetett összegeket arra fordítsuk, hogy emberek életminőségét tudjuk javítani a számukra megfelelő segítséget nyújtani képes segítő kutyák képzésével.

Pszichológusok, etológusok megfigyelték és tanulmányozták, hogy a kutya és más házi állatok hozzásegíthetik az embereket életminőségük javításához, egészségük helyreállításához. A terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére. A kutya segítségével könnyebben alakítható ki személyes kapcsolat olyan emberekkel is, akik bizonyos betegségek miatt nehezebben lépnek kapcsolatba embertársaikkal vagy akár a terápiás szakemberrel.

2011 óta vizsgázott kutya-felvezető párosaink rendszeresen tartanak pedagógusokkal együttműködve fejlesztő órákat Speciális Iskolák óvodásainak, kisiskolás gyermekeinek, autista tagozat tanulóinak, a gyermekotthon bentlakóinak.
Normál iskolákban bevezetett iskola programunkkal nem csak élményszerűen sajátítják el a gyerekek az ismereteket, de mód nyílik a környezetvédelemre, állatvédelemre, felelős állattartásra, a segítő kutyák munkájának megismertetése révén a fogyatékossággal élőkkel szembeni toleranciára, elfogadásra nevelésre is.
A rendszeres kutyás órák során lehetőség van a sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatására egy olyan módszerrel, amivel a feltétel nélküli elfogadást az egymás iránti tolerancia-, az irányító szerep gyakorlását és a kutya megkülönböztetés nélküli szeretetét használhatjuk fel.
A kutyával való közös tanulás, a képesség fejlesztő közös játék alkalmas az osztályközösség formálására, fejleszti és erősíti az integrációt.

Idősek otthonában próbáljuk szebbé tenni a lakók napjait.

2013 óta kórházi betegeket látogatunk rendszeresen, hogy segítsük a gyógyulásukat hisz a kutyás terápia bizonyítottan alkalmas a betegségekkel kapcsolatos depresszio oldására és a fájdalom csökkentésére

2017 óta személyi segítő és mozgássérültet segítő kutyák képzését és klienseknek átadását is megkezdtük.

Csapatmunkában dolgozunk annak érdekében, hogy magas színvonalúan kiképzett segítő kutyákkal új lehetőségeket teremtsünk az általuk támogatott személyek számára.

Ha céljainkkal egyetért, tisztelettel kérjük Önt, hogy adójának 1%-ával illetve egyéb jellegű támogatásával segítse munkánkat.
https://juharos.hu/alapitvany/?page_id=7341

Köszönettel:

Az alapítványunk Önkéntesei nevében

reka_alairas_atlatszo

Nagy-Juharos Réka

agota_alairas_atlatszo

Dr. Lestárné Dr. Juharos Ágota

 kuratórium elnöke

          kuratórium titkára

Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról