Juharos Ágota

Kuratóriumi titkár -Vezető segítőkutya kiképző -felvezető

Kapcsolat:

Rólam:

Bővebben

1984-ben végeztem SZOTE Általános Orvosi Karán, majd Kecskeméti Megyei kórházban dolgoztam, mint belgyógyász majd mint radiológus.
1998 óta a Kecskeméti Repülőkórház Röntgen osztályának osztályvezető főorvosa vagyok.
2007-ben került a családunkba Móczy kutyánk, majd a menhely elöl megmentve örökbe fogadtuk Bömbit.
A két kutyával csaknem 2 évig minden hétvégén kutyaiskolába jártunk, ahol engedelmes, nagyon okos kutyusokká nevelődtek. A gyerekeink, akik már felnőttek sokat foglalkoztak velük, nagyon jó hatással van rájuk a kutyák ragaszkodása, szeretete.
A Kisfái Kutyakiképző Egyesülettel minden évben több bemutatót tartottunk óvodákban, ott meggyőződhettünk róla, hogy kutyáinkat mennyire szeretik a gyerekek és a kutyáink is nagyon kedvesek a gyerekekhez.
Egyre többször hallottunk az állat asszisztált terápiáról, és ahogy kezdtünk megismerkedni olyan emberekkel, akik ezzel foglalkoznak, megfertőzött bennünket  az a légkör, amit az ember legjobb barátjával együtt nyújtható segítség okozta öröm, hála, összetartozás és összetartás érzése leng körül. Elolvastuk a terápiás kutyák vizsgaszabályzatát  és nem volt kérdés, hogy a kutyáinkat fel tudjuk készíteni rá. 
Azóta rengeteg minden történt. Saját kutyaiskolánk van, egy igazi csapatot sikerült kiépíteni, akik azonos elvek szerint azonos színvonalon dolgoznak. Ennek eredményeként az Alapítrvány sikerült az ADI ( Assistance Dog International) akkreditált tagságáig elvezetni. 2022 júniusa óta  kinyílt a világ. Innentől a cél minél biztosabb alapokra helyezni az Alapítványt és olyan fiatalokkal dolgozni akik folytatják , amit elkezdtünk. Beszéljen ezekről ez a fim, amit meglepetésnek kaptam az Önkénteseinktől a kerek évfordulóra.