Luna

Rólam:

Bővebben

luna

Luna vagyok,  labrador és golden retriever keverék leányzó.

Sajnos előző gazdáim költözés miatt nem tarthattak meg, így a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány-hoz kerültem, ahol majdnem vakvezető kutya lett belőlem.
Az  egészségügyi szűrésen azonban kiderült, hogy van egy enyhe csípő elváltozásom, ami miatt sajnos ez nem valósulhatott meg.
Igaz én ebből a problémából semmit nem érzek, de a szabályok szigorúak.

A sors viszont segítőkutyának szánt, így 2013 júliusában kerültem jelenlegi gazdámhoz Rékához, hogy terápiás kutyát faragjon belőlem .

Olyan ügyes, okos és tehetséges kutyának bizonyultam, hogy egy hónap alatt sikerült felkészülni a vizsgára és terápiás kutyává válnom.

Ennek köszönhetően szeptembertől már két általános iskolába is elkezdtünk járni elsős gyerekekhez, hogy nagyobb élmény legyen számukra a tanulás.
Tesi, olvasás, matek órákon szoktam segíteni a tanítónénit. Nagyon élvezem mindig ezeket az órákat, főleg mikor a sok gyerek megrohan és elhalmoz a szeretetével. Ilyenkor mindig sok simit és finomságot gyűjtök be. Nem is megyek a gazdival az autó közelébe, amíg nem telt le a jól megérdemelt egy órás kényeztetésem.

A gyerekek is nagyon élvezik ezeket az órákat és nagy szeretettel várnak. Év végén sok ajándékot is kaptam tőlük, rajzokat, fényképeket a saját kutyáikról, falatkákat, labdát.

Amikor nincs suli, akkor itthon a  kis Blanka gazdival gyakorolok, rajtam gyakorolja például,  hogyan kell etetni valakit kaviccsal…… de én nem bánom, hisz terápiás kutya vagyok.
Elérhetőségem a gazdinál: juharosreka@gmail.com

pad mellett   1a  Luna