On line sajtóban

2016.12.07. HÍRÖS.HU -Mit keres egy kutya a fogorvosnál?

Mit keres egy terápiás kutya a fogorvosnál?

Pásztor Andrea 

 2016.12.07. 10:35 

 

Nem, nem a kutya fogai szorultak javításra, hanem a gyerekeket kísérte el az iskolai fogorvosi szűrésre Füge, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány négylábú önkéntese. Borsos Andrea, a kis yorkie gazdájának ötlete volt, hogy ezzel enyhítse a dákok félelmét a váróban. A különleges kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Magyar Ilona Általános Iskola kis elsősei hősies bátorsággal ültek be dr. Mezős Adrienn fogorvosnő székébe.

Negyed kilencre érkezett az iskola két első osztálya a Csongrádi utcai rendelőhöz, ahol az éves fogorvosi szűrésre várta őket dr. Mezős Adrienn. A gyerekek látható aggodalommal léptek be a váróba, ott azonban egy szőrös meglepetés fogadta őket. Fügét, a kis yorkshire terriert már a legtöbben ismerték, hiszen a terápiás kutyus gyakori vendég az iskolában.

Nagy boldogan kezdtek Füge cirógatásába, így gyorsan elrepültek a várakozás percei. Bár a szűrésen csak ellenőrzik a gyerekek fogainak állapotát, volt, aki mégis tartott ettől, hiszen sohasem volt még fogorvosnál. Őket Füge egészen a rendelő ajtajáig kísérte, majd kint várta türelemmel. Így minden gördülékenyen ment.

Miközben a gyerekek felváltva cirógatták a kiskutyát, jutalomfalatkákat adagolva a szájába, gazdája, Borsos Andrea elmesélte, hogyan jutott eszébe, hogy ezen a szokatlan helyszínen is szolgálatot teljesítsen kedvencével.

Borsos Andi és Füge volt a meglepetés a fogorvosi váróbanBorsos Andi és Füge volt a meglepetés a fogorvosi váróban

– Rendszeresen járunk Fügével a kecskeméti kórház gyerekosztályára. A kis betegeket gyakran kísérjük el vizsgálatra vagy olyan beavatkozásra, amitől nagyon félnek.  Ilyenkor mindig jó szolgálatot tesz egy terápiás kutyus. Innen jött az ötlet, hogy a fogorvosnál is bátorságot önthetnénk a gyerekekbe.

A kezdeményezés nagyon jól sikerült, de kellett hozzá egy nyitott, állatbarát fogorvos is. Dr. Mezős Adrienn nagy örömmel fogadta Borsos Andrea ötletét, hisz számára is fontos, hogy kellemes legyen a hangulat a szűrések alkalmával. – Nagyon jó ötletnek tartom, és már az első alkalommal is remekül sikerült a kutyás fogorvosi szűrés – nyilatkozta a fogorvosnő, akinek kedvessége is sokat enyhít a gyerekek félelmén. – Nekem is van három kutyám, sőt a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványt is jól ismerem, ezért szeretettel vártam Fügét és gazdáját a váróba.

A rendelőbe természetesen be se tehette lábát a kutyus, de a várakozás nagyon gyorsan elröpült. hazafelé úton pedig már úgy beszélgettek az elsősök a fogorvosi szűrésről, mint egy izgalmas kalandról. Ahol egy fogorvos mellett egy kiskutya játszotta a főszerepet…

Leave A Comment