Akkreditált tanfolyam pedagógusoknak

Egy újszerű, vidám, sok-sok gyakorlattal és játékkal járó tanfolyamot ajánlunk, ahol négylábú társaink lesznek a segédtanárok.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel:

dr. Juharos Ágota és Korsós Mónika szervezők

valamint Rozi,  Emma, Gombi és barátai

Legközelebbi tanfolyam:
2024. október 04, 05, 11, 12, napokon, 

Jelentkezés feltételei a lap alján!

Tanfolyam címe: A kutya, mint segédtanár. A kutyás terápia, mint alternatív lehetőség a pedagógiában, gyógypedagógiában.

Szervező neve: KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNY
Alapítási engedély szám: A/9676/2019

Alapító neve: KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT ALAPÍTVÁNY

Foglalkozási órák száma: 30 ( 30 credit pont) A továbbképzés szervezésének formája: tanfolyam

A továbbképzés célja: Ismerjék meg a pedagógusok, gyógypedagógusok a kutyás terápia filozófiáját, annak hasznosságát a fogyatékkal élők megsegítésében. A résztvevők ismerjék meg a terápiás kutya szerepét a tanulóknál feladat helyzetben, a csoport- illetve osztályközösség erősítésében, a sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatásában és az integrációban korhatár nélkül. Tudjanak együtt dolgozni terápiás kutya – felvezető párossal. A tanfolyam résztvevői képessé váljanak a kutyás terápia alkalmazására saját szakterületükön az inkluzív nevelés megvalósítása érdekében.

A program tartalmának rövid ismertetése: Alapítványunk eddigi munkája során meggyőződött, hogy a pedagógusokkal együtt végzett kutyával asszisztált bármilyen típusú foglalkozás pozitív hatással van az egyén vagy a közösség fejlődésére, hatékonyan támogatja a foglalkozás sikerességét. A pedagógusok körében egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk a módszer iránt, szívesen ismerkednek meg új lehetőségekkel, melyek munkájuk hatékonyságát növelheti. A kutyás foglalkozás pedagógusokra gyakorolt pozitív, „kiégés” ellen való hatása sem elhanyagolható. Az egészségügyben már saját tudományos felmérésünkkel is igazoltan megfigyelhető, hogy nagy mértékben segíti a munkahelyi stressz csökkentését, a „burn out” megelőzését a kutyák rendszeres jelenléte. A 30 órás elméleti és gyakorlati órák keretében ismertetésre kerülnek a kutyával támogatott fejlesztési lehetőségek, mint pedagógiai, gyógypedagógiai módszerek akár egyéni akár csoportos fejlesztő foglalkozások, valamint az iskolákban alkalmazható iskola programok során. Betekintést nyerhetnek a résztvevők azokról a lehetőségekről, amelyekkel a terápiás kutyák segítségével élményszerűen lehet ismereteket átadni a fiataloknak a felelős állattartás, állatvédelem valamint a fogyatékossággal élőkkel szembeni tolerancia és elfogadás témakörében is.  A tanfolyam gyakorlati oktatása képzett, tanúsítvánnyal rendelkező segítő kutyák és felvezetőik, habilitációs kutyakiképzők részvételével zajlik a tanfolyam helyszínén.  

Az ismeretek számonkérésének módja: 1.Záróteszt kitöltése, a megfelelt eredményhez 61% helyes válasz szükséges. 2. Egy 45 perces kutyával asszisztált tanóra vagy fejlesztő óra terv ekészitése.

A jelentkezés feltételei:   iskolai végzettség: egyetem és/vagy főiskola; bármely szak; pedagógus. Terápiás kutya felvezetők- Alapítányunk leendő felvezetői számára 2019 óta  kötelező elméleti képzés .
( de szívesen látunk mindenkit, akit érdekel a téma)

Javasolt munkakörök: Óvodapedagógus, Tanító, Tanár, Gyógypedagógus, Konduktor, Logopédus, Kollégiumi nevelő, Pszichológus, Szociálpedagógus, Fejlesztő pedagógus, kutyás felvezetők

Részvételi díj összege: 30 000 Ft Részvételi díjon felül egyéb költség nem terheli a résztvevőket.

A továbbképzés időbeni megszervezése: 2 hétvége 4 napos  ( P,SZ,)

TANFOLYAMOK  2024. ÉVBEN:

HELYSZÍN: KECSKEMÉT
október 4.   péntek 15h-18h
október 5.   szombat  8h-17h
október 11. péntek  15h-19h
október 12. szombat 8h-15h

JELENTKEZÉS:

  1. Kérjük e – mailen jelezze részvételi szándékát-kutyavalegymosolyert@gmail.com
  2. Küldünk egy adatbekérő táblázatot, melyet kérünk World formátumban visszaküldeni
  3.  Számlát küldünk a tanfolyam díj befizetéséhez
  4. A részvételi díj befizetésével végelegesíti a részvételi szándékát

A tanfolyam díját a számla alapján majd az alábbi számlaszámra kérjük utalni

11732002-20401135 -00000000 (OTP BANK)
Megjegyzésbe kérjük írja be :

1.az Ön NEVÉT
2.KUTYA, MINT SEGÉDTANÁR
3. a számla sorszámát

Ha a tanfolyamra 10 főnél kevesebben jelentkeznek, akkor két eset lehetséges.
1. felajánljuk a másik legközelebbi tanfolyamon való részvételt.
2. Amennyiben ez nem megfelelő, akkor természetesen a befizetett díjakat visszafizetjük.

Ha a tanfolyam a mi hibánkból maradna el – amire semmi esély nincs – akkor a befizetett díjakat maradéktalanul visszautaljuk.

Ha a jelentkező mondaná le a jelentkezést – reméljük erre se sok az esély- , akkor két lehetőség van:

1.  A képzés kezdete előtt 7 nappal vagy korábban történő lemondás esetén a tanfolyam részvételi költségének 50 % át térítjük vissza.
2. Amennyiben a képzéstől a jelentkező a fenti határidő után visszalép, vagy azt bármilyen okból abbahagyja, a  befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni. A lemondást  írásos formában kérjük elküldeni.

Bármi kérdése lenne, amire a tájékoztatóból nem kapott választ, szívesen állok rendelkezésére, keressen bátran akár telefonon, akár a facebookon privát üzenetben, akár e -mailen.

Dr. Juharos Ágota
tel.: 30-2786801
www.juharos.hu
www.kutyavalegymosolyert.hu

TANFOLYAMOK  2023. ÉVBEN: HELYSZÍN: KECSKEMÉT – BefejeződöttMinőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kecskemét 2023.

TANFOLYAMOK  2022. ÉVBEN: HELYSZÍN: KECSKEMÉT -BefejeződöttMinőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kecskemét 2022.

TANFOLYAMOK  2021. ÉVBEN: HELYSZÍN: KECSKEMÉT –Befejeződött
HELYSZÍN: ON LINE – február 6-13- BefejeződöttMinőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kecskemét 2021.

TANFOLYAMOK  2020. ÉVBEN: HELYSZÍN: KECSKEMÉT okt.2-10. – Befejeződött – Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kecskemét 2020.10.02-10.

TANFOLYAMOK  2019. ÉVBEN: HELYSZÍN: KECSKEMÉT okt. 4-12 – Befejeződött
HELYSZÍN: KECSKEMÉT május 10-18 – Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kecskemét 19.05.10-18

TANFOLYAMOK  2018 ÉVBEN, HELYSZÍN: KECSKEMÉT-BEFEJEZŐDÖTT Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kecskemét 18.10.05-13

TANFOLYAMOK  2017 ÉVBEN: HELYSZÍN: KECSKEMÉT 2017 –BEFEJEZŐDÖTT Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kecskemét 17.10.06-14

TANFOLYAMOK  2016 ÉVBEN: HELYSZÍN: VESZPRÉM 2016 – BEFEJEZŐDÖTT Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Veszprém 16.10.07-09

HELYSZÍN: KECSKEMÉT 2016 – BEFEJEZŐDÖTT Minőségi biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kmet 16.10.14-22

Tanfolyamok  2015 évben: HELYSZÍN: KECSKEMÉT 2015 – BEFEJEZŐDÖTT   Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kmet 15.04.10-18.

HELYSZÍN: BAJA 2015 – BEFEJEZŐDÖTT   Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján 15.10.16. Baja

HELYSZÍN: KECSKEMÉT 2015 BEFEJEZŐDÖTT Minőség biztosítási adatlap a résztvevők véleménye alapján Kmet 15.11.07-14.

http://www.facebook.com/kutyasterapiakecskemethttps://www.facebook.com/agota.juharos

e-mail: kutyavalegymosolyert@gmail.com