Kardos Anita

Felvezető

Kapcsolat:

Rólam:

Bővebben

1984-ben születtem. Mióta az eszemet tudom volt kutyám. Kb. 10 éves lehettem amikor kaptam egy keverék tacskó méretű kutyát akit már akkor elkezdtem sokmindenre megtanítani magamtól mint alapengedelmesség meg aggility. Sok évvel később meglett az első tk-es kutyám Nessie. Volt mellette 2 Cane Corso már. Utánna még lett jó pár kutyám, és most jelenleg 10 kutya boldogitja az életemet. Mindenki más egyéniség, de teljesen jól működő csapat. Cane Corso, Ír szetter, Óriás uszkár, Dobermann, foxi keverék. Jelenleg most 2 vizsgázott kutyám van, Nessie az Ír szetter és Lujzika egy foxi keverék, akit úgy találtunk, nem kellett a gazdinak. Lujzika a lányom társa lett, mindig mindent együtt csinálnak. Nagyon apportos, és kajáert szinte bármit megcsinál ☺️

A terápia úgy kezdődött, hogy egy közeli Idősek otthona megkért, ismerve a kutyáimat hogy milyenek, nem-e mennénk el hozzájuk látogatóba. Szívesen fogadtam a felkérést, hatalmas sikere volt. az időseket foglalkoztatták, kérdéseket tettek fel, és a helyes válaszért cserébe adhattak egy jutalom falatot a kutyáknak. Nagyon várták a következő alkalmat, hogy mikor megyünk ismét. A legjobban az hatott meg, amikor az egyik ott dolgozó ápoló mesélte, hogy egy néni aki szinte alig beszélt eddig, mennyire emlegette a kutyákat. Tudtam, hogy ha ezt rendszeresen szeretném csinálni le kell tennünk egy vizsgát hozzá, így hozott össze a sors Juharos Ágotával az alapítvány vezetőjével. Sokat tanultam előtte hogy hogyan neveljek tökéletes kutyát, de ezen még Ágota finomított egy kicsit.

Nessiet én úgy szoktam emlegetni hogy „Budha”. Fajtáját meghazudtolva iszonyú nyugodt természetű és nagyon toleráns. A vizsgánk nem volt zökkenőmentes, mert sajnos a záróvizsga előtt 3 nappal gyomorcsavarodást kapott, és a műtét miatt halasztanunk kellett, de végül sikerült. Lujzika a falka legkisebb tagja, egy igazi bohókás kutyus, akit mindenki imád. Szeretnék a továbbiakban a munkám során sokaknak örömet szerezni, és tervezem a falkám további 2 tagját is levizsgáztatni. Munkámban nagy segítség a lányom is, aki most még az alapítvány legfiatabb vizsgázott önkéntese Lujzikával.