Tóth Vivien

Kuratóriumi tag - Vezető segítőkutya kiképző

Kapcsolat:

Rólam:

Bővebben

1992. 01. 01-én születtem Mohácson. Egy kis faluban nőttem fel, Babarcon. Kis korom óta mindig volt kutyusunk, de tanítva sosem voltak. A kutyás terápiával gimnazista koromban ismerkedtem meg, amikor egy cikket olvastam a témával kapcsolatban. Akkor döntöttem el, hogy egyszer szeretnék majd én is ezzel foglalkozni. 2013 őszén elkezdtem egy OKJ-s habilitációs kutyakiképző tanfolyamot. Szüleimtől ekkor kaptam egy tündéri angol cocker spánielt, Puszedlit, aki még kölyökkorában, 9 hetesen került hozzánk. Együtt kezdtünk neki a tanulásnak. Én tanultam, hogy kell kiképezni egy terápiás kutyát, ő pedig azt, hogyan kell terápiás kutyává válni. 2014. júniusában levizsgáztam, Habilitációs kutyakiképző lettem.
Puszedli vizsgájával azonban még várnunk kellett mert nem tudtuk kihez fordulhatnánk, hol tudnánk levizsgázni. 2015. áprilisában édesanyámmal részt vettünk a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány akkreditált pedagógus képzésén. Ekkor ismerkedtünk meg Juharos Ágotával aki azonnal befogadott minket a csapatba és mindenben segített, hogy előbbre jussunk.
2015. szeptember 12-én valóra vált az álmom, sikeres terápiás- és temperamentum vizsgát tettünk. A vizsga után rögtön elkezdtünk dolgozni a Vakok Általános Iskolájában Budapesten és a Meixner Ildikó EGYMI-ben Mohácson.